Nasze Marki

 

Browar Ciechan

Browar CiechanJest najstarszym zakładem produkcyjnym w Ciechanowie, stolicy północnego Mazowsza.

Piwa z Ciechanowa nagradzane na wielu konkursach otrzymują szereg nagród i wyróżnień, ale najcenniejszą jest wysoka ocena wiernych konsumentów, którzy całokształt pracy docenili nagradzając jakość i smak piwa Ciechan w Plebiscycie browar.biz na "Najlepsze piwo i Browar Roku".

 

Browar Lwówek

Browar Lwówek Browar w Lwówku Śląskim istnieje już prawie 800 lat.

Browar zawsze opierał się na tradycji i regionie. Stąd też pochodzi źródło jego sukcesu. Utrzymanie tradycyjnych metod warzenia, stosowanie do produkcji naturalnych surowców powoduje, że produkty browaru szturmem zdobywają sobie nowe rynki i akceptację konsumentów. Browar Lwówek charakteryzuje się całkowicie naturalnymi procesami produkcji piwa. Rzadko już spotykana otwarta fermentacja oraz zachowanie tradycyjnych receptur zapewniają wyjątkowy smak i aromat piw.

Browar Biskupiec

Obecnie jedyny browar z historycznymi tradycjami piwowarskimi na Warmii. Założony w 1885 roku, dzięki jakości produkowanego piwa zyskał mocną pozycję na rynku browarniczym i liczne nagrody. Przed II wojną światową rozlewano w fabryce również wodę mineralną i inne napoje bezalkoholowe. Zniszczony podczas działań wojennych. W latach 60-tych XX wieku browar po odbudowie włączono w struktury Olsztyńskich Zakładów Piwowarskich. Browar w Biskupcu jako pierwszy w Polsce wprowadził konfekcjonowanie piwa w KEG-ach. Zamknięty 31 maja 1998 r. 5 lat później wpisany do rejestru zabytków. W 2014 r. kupiony przez Grupę BRJ.

Porterówka

porterowka

Nowy produkt Grupy BRJ wytwarzany przez wyśmienitych piwowarów Browaru Ciechan według starych przepisów, przywraca zapomniany smaki dawnej warszawskiej Porterówki. Wykwinty likier słodowy jest subtelnym połączeniem dojrzałego, długo leżakowanego piwa Porter Ciechan ze specjalnie przygotowanym destylatem piwnym w alembiku. Trunek wytwarzany z czterech rodzajów słodu jęczmiennego: monachijskiego, karmelowego, pilźnieńskiego i czekoladowego zawiera 30% alkoholu.

Whisky Jakubiak

whisky

Whisky Jakubiak to 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek został wytworzony z jednego rodzaju słodu jęczmiennego (single malt) i przygotowany w jednej beczce (single barrel). Destylat powstał na bazie różnych gatunków piw. Whisky Jakubiak jest ręcznie nalewana do dębowych beczek, które są składane w niewielkim polskim zakładzie stolarskim. Nasza whisky leżakuje w podziemiach Browaru w Ciechanowie.

 
 

Polecamy